Onze plannen en activiteiten

Printer-friendly versionSend to friend

Verblijf ter plaatse in Sagalassos

We bieden eigen gidsen aan in Sagalassos. Zonder commerciële belangen vermelden we graag dat de Sagalassos Lodge een aangenaam nieuw hotel is, werkelijk aan de voet van Sagalassos gelegen. Dankzij onze brochures kan een verblijf zeer gevarieerd ingevuld worden (bezoek: tursaga.com). Ontdek hoe de streek naast het prachtige Sagalassos nog veel meer te bieden heeft. Ook het verblijven bij gastgezinnen in Ağlasun blijkt keer op keer een mens-verrijkende ervaring (bezoek: Verblijven in Ağlasun op tursaga.com).

Op het internet

Struin verder door deze website of op Facebook. Vrienden ontvangen wekelijkse e-nieuwsbrieven geschreven uit het hart van de campagne

Het jaarverslag

In januari 2015 verschijnt "Het leven van elke dag in het antieke Sagalassos. Jaarverslag 2014". Hiermee luiden we een nieuwe traditie in. Met dit jaarverslag in een fris en aantrekkelijk formaat willen we u elk jaar een ander thema van ons onderzoek voorstellen.

Lezingen

De Vrienden van Sagalassos zijn een dankbaar en trouw publiek bij lezingen over het vele onderzoek naar het antieke Sagalassos. Het project biedt twee volledig nieuwe thematische lezingen aan, over het leven van elke dag in Sagalassos of over nieuwe inzichten in de periode van zogeheten verval in de late oudheid. We komen heel graag naar u toe! We ontvangen uw voorstel via info@sagalassos.be. De nieuwe lezing over de late oudheid draait proef op 19 februari 2015, om 20u00, in het auditorium van het Gallo-Romeins Museum Tongeren. Limburg heet u welkom!

Verrassing!

Het verheugt ons twee nieuwe projecten voor te stellen. Uitgeverij Peeters geeft binnenkort een boek uit over "Het antieke Sagalassos. 50 objecten, 50 verhalen". Ogenschijnlijk onbenullige objecten worden tot leven gebracht vanuit een artistieke invalshoek van huisfotografen Danny Veys en Bruno Vandermeulen en geduid in heldere teksten.

Het project lanceert een geheel nieuw programma met jonge kunstenaars als "Artist in Residence" die het verhaal van het antieke Sagalassos en het Sagalassos Project op geheel eigen wijze vertalen.