e-Nieuwsbrief 17 juli 2009

Printervriendelijke versieSend to friend

Beste bezoeker,

Hieronder vindt u de e-Nieuwsbrief van het Sagalassos-project. Hierin komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • de campagne op kruissnelheid;
  • een barcodesysteem voor het depot;
  • vertraging verzending jaarboek.

De campagne te Sagalassos gaat, na een korte pre-campagne, zijn derde week in. Na een aantal voorbereidende werkzaamheden zijn op de verschillende sites de opgravingen volop gaande. Dit geldt eveneens voor de survey op het territorium en het team voor de conservatie en anastylose van de monumenten.

Enkele onderzoekstrajecten die reeds in juni gestart werden zijn intussen afgerond. Zo vindt u de verslagen van het onderzoek van het (post-)Middeleeuws aardewerk en de opgravingen in de Pottenbakkerswijk reeds op onze website (www.sagalassos.be). Sfeerfoto's van het dagelijkse leven in en rond de site vindt u in de rubriek Sagalassos > Photo albums.

Ook het depot in Sagalassos, waar de tienduizenden vondsten van 20 jaar opgravingen bewaard worden, heeft dankzij de introductie van een barcodesysteem een flinke stap vooruit gezet in het beheer en onderzoek van de vondsten. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met onze sponsor, Codisys.

Intussen zijn de drukproeven van het jaarboek allemaal verbeterd. Jammer genoeg heeft dit wat vertraging opgelopen waardoor de verzending niet meer plaats kon vinden voor het jaarlijkse verlof van de drukkerij. Bijgevolg werd de initieel aangekondigde verzendingsdatum niet gehaald en wordt deze verplaatst naar augustus, waarvoor onze oprechte verontschuldigingen.

Steun het onderzoek te Sagalassos

Door een gift kan u het wetenschappelijk onderzoek en de conservatie of restauratie van de monumenten in Sagalassos steunen. Klik hier voor meer informatie.