e-Nieuwsbrief 19 december 2011

Printervriendelijke versieSend to friend

Beste 'Vrienden van Sagalassos',

Langs deze weg wou ik U op de hoogte stellen van het feit dat het Jaarboek 2010 wel degelijk in druk is (heb vannacht de tweede drukproef verbeterd), maar dat er in de drukkerij nog zoveel correcties uit de eerste verbeterde drukproef niet waren ingevoerd, zodat midden volgende week nog een aanvankelijk niet geplande derde proef zal volgen. Dan pas kan ook het akkoord van 'goed voor drukken' gegeven worden, maar dit drukken kan dan pas op 3 januari starten , zodat U het jaarboek twee weken later zult ontvangen dan gepland. Wij excuseren ons hiervoor, maar de voorbereiding van de tentoonstelling in Tongeren, het schrijven en corrigeren van de paneel- en de catalogusteksten heeft mij maanden lang dag en (letterlijk ook) nachten opgeëist, zodat het manuscript ook een week later door ons werd afgeleverd dan eerst gepland. Het is echter een mooi volume geworden van248 bladzijden en 135 kleurenfoto's. Daarin wordt, naast de individuele opgravingsverslagen, ook de geschiedenis van Sagalassos binnen de context van geheel Anatolië geschetst voor de periode 450/55 n. Chr. tot ca. 1250 n. Chr. Hiermee is dan ook het historische overzicht gestart in Jaarboek 2008 en verdergezet in Jaarboek 2009 afgesloten.

Hopend op begrip hiervoor, bieden wij U al onze beste wensen voor de Kerst en voor 2012 aan en hopen wij U op één van de lezingen op donderdag 23 februari en woensdag 7 maart in Leuven, en op donderdag 8 maart en donderdag 15 maart in het Gallo-Romeins Museum te Tongeren te mogen verwelkomen. Wij zullen ons daarbij ook aan de tijdslimiet van 90 minuten houden. Wegens de extra lezing in Tongeren en het feit dat veel mensen binnen het kader van de tentoonstelling op één of ander evenement (bvb. De Dag van de Geschiedenis georganiseerd door het Davidsfonds) al een lezing over Sagalassos (zij het niet dezelfde als in de Aula P. De Somer) hebben bijgewoond, dachten wij dat het aanbod van drie lezingen in Leuven van het goede te veel was. De uitnodigingen voor deze vier lezingen - één ervan zal mijn 500ste zijn - over de resultaten van 2011 zullen onder meer ook samen met het jaarboek worden verstuurd.

PS: voor de 'Vrienden' zal er wegens het succes op 9 februari nog een vierde 'nocturne' voor de tentoonstelling in Tongeren georganiseerd worden. Men kan hiervoor via info@sagalassos.be of per telefoon 016/32.48.62 reserveren.

Met heel genegen groeten en nogmaals mijn allerbeste wensen.

Marc Waelkens